Doulapraktijk Maaike Rijnsburger

Ervaringen 2011-2014

Moeder:
De geboorte van onze zoon werd door omstandigheden steeds medischer en was daardoor pittig. Maaike, dank je voor je heerlijke massages die mij hielpen te blijven ontspannen en ook dat je het ziekenhuispersoneel bleef wijzen op de wensen in ons geboorteplan. Het was fijn om jou aan onze zijde te hebben!
augustus 2014

Vader:
De hectiek van het ziekenhuis was behoorlijk overrompelend. Ik vond het prettig dat Maaike er was om mijn zorgen mee te delen. Zij gaf me bovendien de kans om even een dutje te doen terwijl zij de ‘wacht’ hield bij mijn vriendin.
Trotse vader van een zoon, augustus 2014

Moeder:
Als alleenstaande moeder was het voor mij prettig om steun en begeleiding te krijgen van een doula. Maaike heeft me goed geholpen om weer controle over mijn ademhaling te krijgen toen ik deze tijdens een snelle ontsluiting even helemaal kwijt was. Ze was een rustige steunpilaar tijdens mijn bevalling en keek en vroeg continue goed waar mijn behoeftes lagen. Ook na de bevalling was ze erg betrokken bij hoe het ging met mij en mijn kleine meisje. Bedankt Maaike voor je hulp en de blijvende herinnering die je ons met het mooie bevallingsverslag hebt gegeven!
– oktober 2013

Moeder:
Beste Maaike, bedankt voor je goede begeleiding en ondersteuning tijdens, voor en na de geboorte.
Je aanwezigheid tijdens de bevalling was onmisbaar voor mij en heeft mij constante steun gegeven om door te gaan. Je verslag was ontroerend om te lezen en geeft mij de komende jaren een unieke aanvulling van een zeer speciaal moment in mijn leven. Bedankt!
– juni 2013

Verloskundige:
Voor mevrouw zelf was het erg prettig dat Maaike er was. Het was voor mijzelf een positieve ervaring.
– juni 2012

Klinisch verloskundige Tergooi Ziekenhuis Blaricum:
Op prettige manier aanwezig, goede tips. Goede ondersteuning voor cliënte en partner. Vraagt om feedback.
– mei 2012

Vader:
De aanwezigheid van Maaike heeft voor veel rust gezorgd bij mij als vader. Het was ontzettend fijn om de beallingskamer even te kunnen verlaten als het allemaal even wat teveel werd en om iemand te hebben die me af kon wisselen bij het ondersteunen van mijn partner. Het maakte de bevalling voor mij een stuk makkelijker en rustiger.
– mei 2012

Moeder:
Maaike ondersteunde mij zowel fysiek als emotioneel.
Ze vergat daarbij de rol van de vader niet. Ze schatte in wanneer het voor hem teveel was, en gaf mij ondersteuning toen het hem niet lukte. Bevallen met Maaike is echt aan te raden, mede dankzij haar kijk ik er met een goed gevoel op terug.
– mei 2012

Arts-assistent, WKZ Utrecht:
Fijne open houding!
– februari 2012

Klinisch verloskundige Diakonessenhuis Utrecht:
Prettige begeleiding geweest voor patiënte en partner. Op niet opdringerige manier betrokken overgekomen bij beleid rondom bevalling.
– december 2011

Moeder:
Maaike legde een brug tussen het ziekenhuispersoneel en ons.
Ze controleerde vaak of ik de uitleg goed begrepen had en vice versa. En dit alles door gepaste afstand te bewaren. Haar hele aanwezigheid was prettig en ik had echt het gevoel dat ze er voor mij was. Van te voren was ik zo bang dat het weer een keizersnede zou worden. Maar mede door Maaike is het me gelukt om vol te houden en om natuurlijk te bevallen.
– december 2011

Tarieven