Maaike Rijnsburger Doula en docent muziek

Wat is een doula

foto: Kleurrijk  Ontwerp

Extra hulp bij je bevalling. Voor een ontspannen en zo natuurlijk mogelijke geboorte.

Een doula is een bevallingscoach en werkt naast de verloskundige, kraamverzorgende en verpleging. Een doula is een vertrouwd persoon die de hele bevalling voor je klaar staat en je helpt ontspannen en vertrouwen te houden. Net zoals een partner, moeder, zus of vriendin.

Ik sta per maand voor 1 à 2 zwangeren op wacht, waardoor de kans erg groot is dat ik bij jouw bevalling zal zijn. Wanneer je belt dat de bevalling begonnen is, kom ik naar je toe en blijf ik tot nadat de baby geboren is, of dat nu thuis of in het ziekenhuis is.

Een doula neemt zeker niet de plaats van de partner in. Doordat de partner mij vragen kan stellen of even naar buiten kan gaan voor een frisse neus, is er ook bij de partner continu vertrouwen en de mogelijkheid even op te laden en er weer helemaal voor jou te zijn.

Tijdens de bevalling masseer ik je rug, adviseer ik verschillende houdingen, help ik je een goede ademhaling te vinden en probeer ik de wensen uit je geboorteplan te behalen. Ik maak veel aantekeningen die ik later verwerk tot een mooi geboorteverhaal met prachtige foto’s. Een verhaal met bijzondere, grappige en emotionele momenten, waarvan ouders naderhand vaak zeggen dat ze dat niet meer wisten of helemaal niet gemerkt hebben. Alle geboortefoto’s op deze website zijn door mijzelf gemaakt en met toestemming van de ouders geplaatst.

Het is belangrijk dat het klikt tussen jou en je partner en de doula. Je kunt daarom altijd met mij bellen, mailen of afspreken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan huis.

Ik wil je graag helpen je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien en zo ontspannen mogelijk te beleven. Wie weet zien we elkaar snel!

Voor wie is een doula