Doulapraktijk Maaike Rijnsburger

Reviews

foto: Maaike Rijnsburger

Moeder:
Lieve Maaike, met dit kaartje willen we je bedanken voor de bijzondere ervaring van de begeleiding van de geboorte van ons kindje.
Jouw aanwezigheid heeft mijn vertrouwen in de baring versterkt en we hebben jouw aanwezigheid als een grote meerwaarde gezien.
Heel fijn was het dat naast mijn partner er nog een ander persoon continu aanwezig was.
We kijken met een goed gevoel op de bevalling terug en gaan nu genieten van het leven met onze dochter.
Nogmaals bedankt, heel veel liefs en groetjes van ons!
– oktober 2018

Moeder, alleenstaand:
Maaike heeft me geweldig bijgestaan tijdens de lange bevalling. Erg fijn om iemand te hebben die er de hele tijd bij is en er ook nog verstand van heeft. Dat geeft vertrouwen en levert ook nog mooie foto’s op. Aanrader om ook een groepscursus bij Maaike te volgen zodat je elkaar vaker ziet van te voren.
– september 2018

Moeder, alleenstaand:
Maaike was heel bijzonder voor mij tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Samen met mijn vriendinnetjes was Maaike een perfecte doula in mijn situatie. Ze is kalm, lief, duidelijk, sociaal, enthousiast en humoristisch en weet waar ze het over heeft! Precies wat ik nodig had tijdens dit wonderbaarlijke proces! Op 9 juli is mijn dochtertje geboren en ondanks dat ik uiteindelijk een keizersnee kreeg heb ik een fijn gevoel overgehouden aan de hele gebeurtenis. Maaike stond er echt en waakte ervoor dat ik dicht bij mijn wensen bleef die we vooraf hadden besproken.
Ik zou iedereen een doula als Maaike aanbevelen! Het geboorteboek is werkelijk fantastisch, mooi beschreven wat er allemaal is gebeurd met prachtige foto’s van Maaike en mijn vriendin Ilvy!
Dank voor alles!
– augustus 2018

Moeder:
Maaike is een attente, spontane en kundige doula. Fijn om met z’n drieën de voorgesprekken over de bevalling te voeren. Maaike dacht goed mee en bracht mij op nieuwe ideeën met name over natuurlijke pijnstilling. Dat laatste heeft mij zeker geholpen bij de bevalling. Ook al eindigde mijn bevalling in een keizersnede, ik kan er toch met een positief gevoel op terugkijken. Het fotoboekje met verhaal vonden wij erg mooi, een prachtig aandenken!
– juli 2018

Moeder:
Toen ik na een heftige bevalling en kraamtijd weer zwanger werd, was het vertrouwen in de aankomende bevalling niet erg groot. De gedachte ‘wat hangt ons nu weer boven het hoofd’ overheerste. Door de komst van Maaike in ons proces groeide het vertrouwen en daarmee een positieve kijk naar wat komen ging. Door tijdens de voorbereidende gesprekken alles stap voor stap door te nemen hebben we goed nagedacht over wat we wel en niet wilden.
Uiteindelijk liep het anders dan gehoopt, maar ondanks alles kijken we terug op een bevalling waar we van genoten hebben. Dankzij de goede voorbereiding, de aanwezigheid van Maaike en het fotoboekje , hebben we dit samen kunnen doen en houden we er een positieve en complete herinnering aan over!
– september 2017

Ouders van Nu:
Onlangs verscheen in de Bevallingsspecial van Ouders van Nu een interview met mij over een bevalling die mij het meest is bijgebleven. Lees het interview hier.
– oktober 2017

Moeder:
Lieve Maaike, dikke tranen van ontroering als ik alleen al de omslag van jouw mooie geboorteboek zie. Zo mooi, zo liefdevol gemaakt.
Liefdevol is ook hoe je ons begeleid hebt voor, tijdens en na de bevalling. Het maakte dat ik vol vertrouwen de bevalling in ging. Ook al liep het allemaal anders en werd het uiteindelijk een keizersnede, alles op de dag klopte en we hebben een goed gevoel over de keuzes die we samen gemaakt hebben.
We hebben ook plezier gehad en ik heb echt het gevoel gehad dat ik het niet alleen hoefde te doen! Fijn hoe we met zijn drietjes er alles aan gedaan hebben om Julian een mooie start te geven.
Nu we wat weken verder zijn helpt het geboorteboek mij heel erg in de verwerking van de toch wel heftige dag. Het is fijn dat ik alles terug kan lezen en zien, ook de stukken van de dag die ik me niet meer goed kon herinneren.
Voor mij ben je de perfecte doula!
– april 2017

Vader:
Hoi Maaike, ik heb zojuist eens uitgebreid jouw boekje over de geboorte van onze tweede dochter doorgenomen. Mooi gemaakt hoor! Leuk om er regelmatig eens bij te pakken en te realiseren dat we aan deze bevalling een veel beter gevoel over hebben gehouden dan bij de vorige. We kijken er goed op terug, en nu ook een tastbare herinnering. Dank daarvoor. En ook voor je ondersteuning en toewijding de afgelopen maanden!
– maart 2017

Moeder, alleenstaand:
Ik heb Maaike via google gevonden. Ik wist verder dus eigenlijk niks van haar en heb toch de meest bijzondere ervaring van mijn leven met haar gedeeld. Ik had een enorm lange bevalling van 36 uur en Maaike heeft me gedurende die hele tijd op allerlei manieren bijgestaan.
Hoewel de bevalling dus niet bepaald van een leien dakje ging, heb ik als single mama samen met mijn eigen moeder en Maaike het als geweldig bijzonder ervaren. Ik heb een paar keer een moment gehad waarin ik het moeilijk vond om het vol te houden, omdat de ontsluiting maar niet vorderde en de (rug- en buik)weeen in volle hevigheid aanwezig waren. Telkens wist Maaike me op de juiste manier te motiveren. Ze hielp me op heel praktische wijze zoals het geven van rug- en voetmassages en natte washandjes op mijn hoofd leggen. En ze heeft me tegelijk ook mentaal enorm goed gecoacht: me telkens over drempels heen geholpen, suggesties gedaan om een andere houding aan te nemen, niet verder kijken dan de komende 10 minuten en voor de nodige luchtigheid gezorgd.
Het heeft gemaakt dat ik op een toch wel heel zware bevalling terug kan kijken als een van de meest bijzondere en mooie ervaringen uit mijn leven. Sterker nog, ik had tijdens de bevalling het gevoel (en dat heb ik nog steeds) dat Maaike, mijn moeder en ik samen bevallen zijn. En dat alles heeft ze ook nog in een prachtig fotoboekje inclusief verslag vastgelegd, zodat ik later mijn lieve dochtertje een hele goede indruk kan geven van hoe zij ter wereld is gekomen. Maaike, je bent een super doula en een prachtig mens!
– juni 2016

Moeder, alleenstaand:
Bij deze wil ik je bedanken voor mijn bevalling-geboorte boek. Zoooo waardevol om mijn verhaal op papier te hebben met daarbij van elke fase de bijbehorende foto’s. De plotselinge keizersnede en de nare gebeurtenissen in de dagen daarna in het ziekenhuis hadden mij negatieve en beladen gevoelens bezorgd. Niet uitnodigend om op terug te kijken. En toen…toen was jij daar…met mijn boek! Met een lach en een traan van ontroering heb ik het gelezen… en genoten!
Nu, na jouw boek gelezen te hebben, voel ik opluchting en ruimte om naar een prachtige dag terug te kunnen kijken….de dag waarop mijn kleine Pip geboren is. De manier waarop je die dag met alles erop en eraan beschreven hebt is zo treffend, het geeft zo’n goed beeld en gevoel weer van hoe het daadwerkelijk is gegaan. Het zou zo zonde geweest zijn, dat gevoel geen mooie en waardevolle plek te kunnen geven…. Wat ik eigenlijk wil ‘zeggen’ is… Maaik, thanks a million voor het opschrijven van dit onbeschrijflijk mooie life-event! Dikke knuffel van mij en Pip natuurlijk.
– mei 2016

Moeder:
De 3 gesprekken voorafgaand aan de bevalling vond ik erg fijn: De persoonlijke aandacht voor mijn eigen verhaal, het maken van een bevalplan op maat en de informatie over alle mogelijkheden rondom de ‘laatste loodjes’ van de zwangerschap/bevalling en kraamtijd.
Vòòr het Doula-traject wilde ik hoe dan ook in het ziekenhuis bevallen. Vooral uit angst…’wat als er wat mis zou gaan…dan ben je maar vast op de juiste plek’. Door de doulagesprekken werd ik me bewust van die angst en kon ik meer en meer vertrouwen krijgen in mijn eigen lijf, met mijn eigen regie en wensen. Uiteindelijk kon ik hierdoor met vertrouwen kiezen voor een thuisbevalling. Dankjewel nogmaals voor alles!!!
– mei 2016

Moeder:
Tijdens mijn zwangerschap heeft onder andere het betrekken van jou als Doula rust gebracht! Wat voelde ik me voor die tijd rot en wat bracht jouw positiviteit en de rust die je uitstraalde mij vertrouwen in de zwangerschap en bevalling! Toen kon het grote genieten beginnen.
Je bijdrage tijdens de bevalling is denk ik samen te vatten in de woorden die de verloskundige gebruikte ‘ik kwam binnen en zag een geoliede machine’; mijn man en jij deden precies wat nodig was, waren fantastisch op elkaar afgestemd en hadden (hoorde ik achteraf) de nodige lol! We zijn je beiden ontzettend dankbaar voor alles wat je hebt gedaan in deze bijzondere periode in ons leven. Het fotoverslag wat je voor ons gemaakt hebt is een super mooie beschrijving van de afsluiting van ons oude leven samen en het begin van ons nieuwe leven als gezin!
Lieve Maaike, als er ooit een tweede kindje mag komen, dan hopen we dat je weer bij de bevalling aanwezig kan zijn!
– november 2015

Opa en oma:
Opmerking bij mijn bankafschrift: “Extra bestelling geboorteverhaal. Een prachtig boekwerkje. Onze complimenten. Ouders van A, trotse Opa en Oma van M.”
– oktober 2015

Moeder:
Lieve Maaike,
Mijn bevalling was fysiek het meest heftige en ook bijzondere dat ik in mijn leven heb meegemaakt. Wat was ik blij dat jij erbij was! Samen met mijn man heb je me echt door de weeën heengesleept. Je deed en zei precies de goede dingen, gaf me het gevoel veilig te zijn en helemaal mezelf te kunnen zijn. Dat je me zo goed aanvoelde bleek later ook uit het prachtige bevallingsverhaal dat je hebt geschreven. Zo gedetailleerd en accuraat, het had zo uit mijn eigen dagboek kunnen komen! Je bent een geweldige doula, ontzettend bedankt!
– april 2015

Moeder:
Voorafgaand aan de bevalling was jij mijn vraagbaak over alles omtrent de geboorte. Ik was er heel blij mee dat jij wel wist wat er ging gebeuren. Ik had er geen idee van omdat ik nog nooit eerder een bevalling had meegemaakt. Ergens was ik er ook bang voor, maar onze gesprekken gaven mij de zekerheid dat het goed zou komen.
Op de dag van mijn bevalling heb jij mij door de storm van de weeën heen geloodst. Jij stond naast mij terwijl ik probeerde de golven te overleven. Uiteindelijk was het resultaat de geboorte van mijn prachtig mooi meisje – die op een natuurlijke manier (bijna thuis) geboren is. Ik ben heel erg dankbaar dat je mij (letterlijk!) aan de hand genomen hebt om de bevalling goed door te kunnen komen. Jouw aanwezigheid heeft mij vertrouwen gegeven om te geloven in mijn eigen kracht en door te gaan … en te blijven ademen en persen. Bij een volgende bevalling hoop ik je weer aan mijn zijde te kunnen hebben!
– januari 2015

Vader:
Het was de geboorte van mijn eerste kind. Dankzij jouw hulp kon ik mijn vriendin op een goede manier bijstaan en ondersteunen. Naast haar staan of zitten, haar hand vasthouden of mijn hand op haar rug leggen en haar ‘scheldpartijen’ doorstaan. Doordat jij erbij was kon ik ook praktische dingen regelen: iets te eten in huis halen, of even gaan zitten om bij te komen. Je hebt mij op mijn gemak gesteld en mij laten voelen dat ik als vriend & papa op deze dag onmisbaar was. En je hebt mij wegwijs gemaakt in ‘De wereld van de Zwangere’ … (dus nu op naar de Yoghurt-Barn voor het BorstvoedingCafe ;).
– januari 2015

Lees meer ervaringen (2011-2014)

Tarieven