DIT BEN IK

Docent muziek

Ik ben Maaike Rijnsburger, geboren in 1972, getrouwd met Remco en moeder van Niek (2000) en Siem (2003). Binnen het basis- en middelbaar onderwijs heb ik talloze groepen kinderen en jongeren aan het zingen gekregen. Kwam die 3vmbo klas voorzichtig het klaslokaal binnen omdat ze gehoord hadden dat ze bij mij veel zouden zingen, liepen ze na de eerste les fluitend het klaslokaal uit met een vrolijk “Doeg Maaike, bedankt voor de leuke les!” Ook die 15-jarige puber met de baard in de keel. Vaak kwamen mijn leerlingen in de pauze naar het muzieklokaal en praatten we over waar ze op school of thuis tegen aan liepen. Ik vond het prettig een luisterend oor te zijn en zo groeide de behoefte om meer met coaching te doen.

Doula

Tijdens de bevalling van Niek ontdekte ik dat ik veel meer aankon dan ik wist en dat ik ondanks de heftige bevalling toch positief, vol vertrouwen en in mijn kracht bleef. Na een heerlijk makkelijke geboorte van Siem werd mijn wens steeds groter om mijn goede ervaringen met anderen te delen en ze te helpen hetzelfde te bereiken. Toen Siem vier jaar was en de zwangerschapshormonen mijn lichaam allang verlaten hadden, wilde ik op kraamvisite gaan bij iemand die ik verder helemaal niet kende. Dat vond ik eigenlijk een beetje raar van mezelf en ik ben niet gegaan. Hier was van ontzwangeren geen sprake meer, dit was een serieuze interesse voor zwangerschap en geboorte. Toen wist ik zeker dat ik er meer mee wilde. Ik wilde iets kunnen betekenen voor aanstaande en net bevallen moeders!

Eigen bedrijf

Zo kwam ik bij de opleiding tot doula terecht en ben ik in 2013 mijn eigen praktijk als Doula en Docent Muziek gestart. Ik begeleid vrouwen tijdens hun bevalling, ik geef allerlei soorten zwangerschapscursussen, en veel van deze jonge moeders en vaders komen daarna weer terug met hun baby bij Rock ‘n Romper. Zo vormt mijn bedrijf een rode draad door de periode van zwangerschap, baby- en peutertijd. Het is een mooi afwisselend geheel waar ik iedere dag van geniet en bergen met energie uit haal!

CV

Muziekdocent: Conservatorium | HBO | Schoolmuziek 1ste graads | diploma 1996
Doula: Doulaopleiding Utrecht | diploma 2012
Erkend lid van de NBvD (Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s)
Meer info over mijn CV op LinkedIn

Bevallingservaring (op alfabetische volgorde):

 • alleenstaanden en stellen
 • baarkruk
 • badbevalling
 • Engelstalige begeleiding
 • Franstalige begeleiding
 • inleiding
 • keizersnede
 • remifentanil
 • rebozo massage
 • ruggenprik
 • Spinning Babies
 • sterrenkijker
 • stuitligging, vaginale geboorte (bij tweeling)
 • thuisbevalling
 • tweeling geboorte (vaginaal)
 • vacuümverlossing
 • vaginisme
 • voetreflexmassage
 • voorhoofdsligging
 • vroeggeboorte
 • weeën opwekken met oxytocine-infuus
 • VBAC: vaginaal bevallen na een keizersnede
 • ziekenhuisbevalling
 • zwangerschapscholestase
 • zwangerschapsvergiftiging

Na de doulaopleiding heb ik bijscholing gevolgd in:

 • Drukpuntenmassage (voet, rug, hand)
 • Borstvoeding
 • Fotografie
 • Klinische doulabegeleiding
 • Hormonen tijdens de bevalling
 • Rebozomassage
 • Spinning Babies
 • Verbindende communicatie (NVC)
 • Zwangerschapsyoga

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTWid: NL002062534B60