Dit ben ik

Door het bed gezakt

Toen ik in 2000 van onze oudste zoon beviel, was ik euforisch. Ik vertelde aan iedereen mijn verhaal, maar pas door de reacties van mijn toehoorders realiseerde ik me dat het eigenlijk best een zware bevalling was. Met allerlei snoeren aan het bed gekluisterd en non stop weeën. Een persfase van 2 uur en een vacuümverlossing met de bijkomende knip en hechtingen. En oh ja, mijn man en ik zakten ook nog even door het bed omdat ik erop stond dat hij bij het persen achter mij zou zitten.

Lief jochie

Maar wat keek ik er goed op terug! Ik vond het echt een gave ervaring dat ik zo goed met de pijn van de weeën om kon gaan en vertrouwen in mijn lijf had gevoeld tot en met de allerlaatste perswee waarmee ons lieve jochie geboren werd. Dat zitten naast het bed, niets anders kunnen doen dan ademen terwijl de weeën sterker en sterker werden, met continu de warme hand van mijn man op mijn onderrug… Ik vond het een prettige staat van zijn en de beloning echt weergaloos.

Warm en glibberig

Drie jaar later werd onze tweede zoon geboren en geloofde ik er niets van dat er na twee persweeën al zoveel vooruitgang was. Dat zeiden ze vast om mij te motiveren, het zou wel weer 2 uur duren. Maar de juichende man naast mij en het feit dat ik wel degelijk het hoofdje voelde zakken, deed me realiseren dat dit een heel andere geboorte zou worden. Na slechts 10 minuten persen kon ik hem zelf aanpakken, warm en glibberig, een van de mooiste dingen in mijn leven die ik heb gedaan!

Kapstok

Daarna volgden er jaren waarin ik de Ouders van Nu verslond, veel schreef over het ouderschap, en met iedereen om mij heen die zwanger was wilde praten over hoe ze naar de bevalling keken en hoe ze verwachtten met de pijn om te gaan. Toen ik op kraamvisite wilde gaan bij een moeder die ik slechts kende van het goedemorgen zeggen bij de kapstok van de kleuterklas, realiseerde ik me dat hier een serieuze interesse voor zwangerschap en geboorte aan het groeien was. Want van ontzwangeren kon na al die tijd toch geen sprake meer zijn?

Doula

Het was mijn zus die mij op het beroep Doula wees. Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen viel het kwartje. Vanuit mijn beroep als muziekdocent en mentor in het middelbaar onderwijs was ik al een paar jaar zoekende naar mogelijkheden om meer met coaching te doen. Heel graag luisterde ik naar de persoonlijke problemen van pubers en zocht naar haalbare oplossingen. Die steun kon ik dus ook bieden aan bevallende vrouwen, en op die manier op een positieve manier betrokken zijn bij dat ene machtig mooie moment in het leven van een vrouw en haar geboortepartner.

Zwangles

In het jaar 2012 werd ik doula. Mijn medestudenten zaten allemaal al in de geboortezorg en ik gaf les aan pubers, nu niet echt de juiste doelgroep. Hoe ging ik zwangeren bereiken? Tijdens een opleidingsdag popte het woord ‘Zwangles’ in me op en meteen wist ik welke nummers ik met ze zou gaan zingen. Een complete cursus rolde uit mijn pen, alsof het er altijd al geweest was. Op deze manier kon ik anderen motiveren om de longen uit hun lijf te zingen en ook uitleg geven over de bevalling. Wat een prachtige combinatie!

Samengesmolten

En zo groeide in de jaren daarna een compleet bedrijf uit mijn passie voor muziek en geboorte: Zwangeren en geboortepartners komen bij mij voor een zwangerschapscursus (Zwangles, 2 Handen Op 1 Buikl) of ik begeleid hen tijdens de geboorte als doula. Na de geboorte komen veel van deze ouders bij me terug voor muziekles (Rock ’n Romper). Zo vormt uiteindelijk alles een mooi geheel en zijn mijn twee beroepen Muziekdocent en Doula volledig samengesmolten in 1 bedrijf.

Haal het beste uit jezelf

Een persoonlijk lijntje leggen naar mijn klanten staat centraal in al mijn diensten. Of je nu een zwangere, een geboortepartner of een dreumes bent, ik vind het belangrijk dat je je snel op je gemak voelt waardoor dat lijntje tussen jou en mij al direct gevormd wordt. En of ik je nu daarna help bij de geboorte van je kind, of met aanstekelijk gebeuk op de piano je kind en jou laat zingen en dansen, dat lijntje zorgt ervoor dat je je goed voelt en het beste uit jezelf kunt halen.

Op naar de 100 baby’s

Inmiddels vele geboortes en vele cursusgroepen verder, weet ik 100% zeker dat ik met dit werk ook het beste uit mijzelf haal. Ik word hier ontzettend gelukkig van en het geeft me bergen met energie. Ook als ik na een gebroken nacht met een bevalling gewoon weer diezelfde dag nog voor een groep sta. Ik doe het met alle plezier en ik hoop je snel te ontmoeten en daarvan te laten meegenieten!

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Maaike Rijnsburger
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten
voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?