REVIEWS

Moeder
Lieve Maaike, wat heb je ons fijn begeleid voorafgaand aan en tijdens de geboorte van onze dochter. Je nam de tijd om ons te leren kennen en als vanzelf voelde je aan wat goed bij ons paste. We leerden weer andere dingen van jou dan die we bij de verloskundige hoorden en hebben vol vertrouwen naar de geboorte toegeleefd. Alleen al je aanwezigheid en prettige energie hebben ons een hele fijne ervaring gegeven. We hadden het niet zonder jou willen doen. We hopen je bij een volgend kindje weer te mogen ontmoeten! Liefs!
– juni 2020

Moeder en vader:
Lieve Maaike,  bedankt voor alles! Je hebt een speciaal plekje in ons leven ingenomen en je hebt onze dierbare herinneringen prachtig uitgewerkt. Liefs!
– november 2019

Moeder en vader:
Maaike heeft een erg prettige persoonlijkheid. Ze is gemakkelijk in de omgang, luistert goed en is oprecht geïnteresseerd. Tijdens een zware bevalling was Maaike ons anker waarop we konden steunen en vertrouwen. Ook is Maaike goed bekend met hypnobirthing, waardoor we de aangeleerde technieken tijdens de bevalling konden toepassen met haar ondersteuning. We zijn ontzettend blij dat we voor Maaike hebben gekozen als onze doula. Met haar hulp kijken wij nu terug op een zware, maar goede bevalling waarover wij zelf de controle hebben gehouden. Maaike bedankt!
– november 2019

Vader:
Tijdens de moeilijkste fases van de geboorte voelde ik mij onderdeel van een team van drie in plaats van twee. Dit kwam doordat Maaike zich op subtiele wijze onderdeel van het proces maakte. Ik werd niet van mijn plaats aan de zijde van mijn vrouw verdrongen, maar kreeg er juist ruimte bij. Dankjewel Maaike!
– september 2019

Vader:
Ik vond het heel fijn om Maaike bij de bevalling te hebben. Ze had het vertrouwen in de bevalling dat wij zelf nog niet hadden, waardoor we rustig konden blijven en de bevalling helemaal natuurlijk kon verlopen. We voelden ons allebei op ons gemak bij haar. Het fijnste vond ik haar assertieve zorgzaamheid: ze ondersteunde zoveel als nodig. Als wij het niet meer wisten nam ze even de regie, en als het goed ging liet ze ons weer meer onze gang gaan. Bovendien is het heel fijn dat ze alle trucjes weet om de bevalling net wat makkelijker te maken, dat heeft mij en en mijn vrouw heel erg geholpen. We kunnen Maaike zeker aanraden!
– juli 2019

Moeder:
Maaike was voor mij de perfecte aanvulling op mijn partner en de medische begeleiding. Tijdens de zwangerschap was ze heel invoelend, hielp ze me door spannende momenten heen, en bereidde ze me voor op de bevalling met heel veel nuttige informatie en tips uit de praktijk. Daardoor ging ik heel rustig mijn bevalling in, en bleef ik dat gevoel lang houden. Maaike hielp praktisch, met massage, houdingen en pakken appelsap. Ze hielp psychisch, door me precies op de juiste manier liefdevol maar duidelijk te coachen in wat te doen. Daarnaast heeft ze geholpen medisch ingrijpen te voorkomen, door mij en het medisch personeel natuurlijke alternatieven aan te bieden. Hierdoor kon ik de hele bevalling in bad blijven en kwam mijn dochter heel rustig en alert te wereld. Daarnaast maakte ze prachtige foto’s waarvan ik tranen in mijn ogen krijg als ik ze terugkijk. Heel mooi om zo de momenten te kunnen zien, die je zelf anders nooit vanuit die positie kan zien. Kortom: Ik kijk heel goed terug op mijn bevalling, en Maaike was daarbij een essentiële factor, waarvoor heel veel dank!!
– april 2019

Moeder:
Lieve Maaike, dankjewel dat je onze doula wilde zijn. We hebben jouw zorg en aandacht als ontzettend waardevol ervaren, zowel voor, tijdens als na mijn bevalling.
Ik zocht in eerste instantie iemand die bij me bleef, maar juist de voorbereiding die we samen met jou troffen vóór de bevalling bleek erg waardevol. Dankzij jou kon ik het vertrouwen ontwikkelen om toch thuis te bevallen. En daardoor kreeg ik ook steeds meer vertrouwen in mijn eigen lijf en kracht.
Ik vond het erg fijn dat je altijd voor me klaarstond en je altijd mocht bellen, dag en nacht. Vooral tijdens de dagen dat ik de uitgerekende datum voorbij ging heb je me er echt doorheen gesleept. En hoe fijn was het om de frustratie van me af te kunnen lopen tijdens ons boswandelingetje!
Mijn bevalling was er eentje waarvan ik heb gedroomd, en dat die droom uitkwam was ook echt dankzij jou. Dus alle liefs!
– maart 2019

Vader:
De geboorte van mijn dochter was één van de mooiste ervaringen in mijn leven, zo niet dé mooiste ervaring! De bevalling, of beter gezegd het geboorteproces was een hele bijzondere intense reis die iets meer dan 12 uur heeft geduurd. Intens, maar tegelijkertijd ook ontspannen. En dat intensiteit en ontspanning samen kunnen gaan, hebben mijn vrouw en ik mede te danken aan Maaike. Zij heeft ons als Doula bijgestaan tijdens onze reis en was er om ons te ondersteunen waar nodig. Zij zorgde voor een aanhoudende rust en hielp ons bij het (blijven) kunnen volgen van ons geboorteplan.
Door Maaike haar aanwezigheid kon ik mijn rol als geboortepartner beter vervullen, waardoor ik de ruimte kreeg om (nog) meer mijn gevoel te kunnen volgen en ik er tijdens de hele reis voor de volle 100% voor mijn vrouw kon zijn.
Het was een nacht en dag om nooit meer te vergeten, dank voor je mooie en liefdevolle bijdrage tijdens de geboorte van ons lieve kleine meisje!
– februari 2019

Moeder:
De geboorte van ons dochtertje was zonder twijfel de pittigste én mooiste ervaring van mijn leven. Een magische gebeurtenis die ik graag thuis wilde beleven, met fijne mensen om me heen. Maaike was daar één van. Haar aanwezigheid was heel waardevol, niet alleen om me te steunen en te begeleiden tijdens de weeën, maar ook door er simpelweg vol toewijding voor mij en mijn man te zijn. Ik heb me daardoor geen moment alleen gevoeld. Maaike voelde haarfijn aan wat wij als koppel nodig hadden en ze gaf me zelfvertrouwen op weg naar het moment dat ons dochtertje ter wereld kwam. Soms met praktische tips om de pijn beter te doorstaan, en soms met een zachte liefdevolle aanraking. Maar ook als ze even niet naast me zat, voelde ik haar rustige aanwezigheid in de kamer. Dankjewel Maaike voor je volledige aandacht gedurende elke seconde van onze geboortereis!
Ps. en Maaike maakt ook fantastische foto’s! Heel fijn dat deze wonderlijke ervaring zo mooi is vastgelegd.
– februari 2019

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTWid: NL002062534B60