Reviews

Shravya, 1e kind, ziekenhuis
Maaike, nothing would have been possible without your contribution. Thank you seems small to be told. Right from the beginning you empathized with my emotions. You did not give up on me until last minute. What a true motivation you were. I will remember you for life.
– april 2023

Anouk, 1e kind, ziekenhuis
We vonden het een hele fijne ervaring om de doula gesprekken met jou te hebben om na te denken over wat allemaal mogelijk is tijdens en rondom de bevalling.
Ondanks dat niemand had verwacht dat Finley al tijdens jouw vakantie ons wilde ontmoeten had hij toen al zijn eigen willetje. Jouw achterwacht Paulina heeft ons fantastisch opgevangen en we hebben een prachtige ervaring met haar mogen delen.
Door de goede begeleiding die jullie beiden ons hebben gegeven raden we alle aanstaande ouders aan om doula begeleiding te overwegen.
– januari 2023

Kristen, 2e kind, solomoeder, ziekenhuis, bad
Maaike is aanwezig geweest bij de geboorte van mijn twee zoons, als mijn geboortepartner. Ze is een fijne steun tijdens de bevalling. Ze heeft een hele rustige persoonlijkheid waardoor ze, samen met haar kennis, heel goed kan helpen om de situatie van meerdere kanten te bekijken voordat je een beslissing neemt.
– augustus 2022

Jill, 1e kind, solomoeder, thuis, bad
Maaike is een rustige en zeer doortastende Doula met een warme persoonlijkheid. Vlak voor de uitgerekende datum leek het erop dat mijn geboortepartner niet aanwezig kon zijn. Maaike heeft ervoor gezorgd dat de rust in de weken voor de uitgerekend datum terug keerde en ik vol vertrouwen mijn bevalling in ging. Ze stelt goede vragen in het voortraject, zodat we samen een realistisch geboorteplan hebben kunnen opstellen. Tijdens de bevalling heeft zij een huiselijk en vertrouwde sfeer weten te creëren en voor een fijne afstemming met de verloskundige gezorgd.
Twee maanden na de bevalling hebben we het afrondende gesprek met elkaar gehad en heeft zij mij een prachtig fotoboek overhandigd. Ik kijk met heel veel plezier en vol geluk terug op mijn bevalling, waar Maaike een groot aandeel in heeft gehad!
– september 2022

Tinka, 3e kind, thuis, baarkruk
Wat is het toch ontzettend fijn om een doula te hebben. En dan zeker Maaike! Begrijp me niet verkeerd, ik had erg lieve en kundige verloskundigen, maar met een doula erbij had ik nog zo veel meer. Maaike helpt je tijdens de zwangerschap en voor de bevalling om alles op een rijtje te krijgen. Ze voelt heel goed aan waar je onzekerheden liggen, en wat je juist heel belangrijk vindt. En dan zorgt ze ervoor dat dat tijdens de bevalling de aandacht krijgt. Juist tijdens die momenten dat je het zelf misschien niet meer helder ziet, is ze daardoor een rots in de branding.
– november 2021

Sacha, 1e kind, thuis, bad
De doula begeleiding heb ik als heel prettig ervaren. Ondanks de corona-beperkingen konden we toch alles goed bespreken en heb ik voor mijn gevoel niets gemist. Maaike stelt goede vragen en neemt echt de tijd voor je. Er was tijdens de bevalling ook een prettige samenwerking tussen haar en de verloskundige. Direct na de bevalling moest ik plotseling naar het ziekenhuis en toen is ze ook mee gegaan en heeft ze goed mijn wensen kunnen verwoorden aan het ziekenhuis personeel. Ook heeft ze prachtige foto’s gemaakt, tijdens de bevalling en daarna. Die zijn ons erg dierbaar.
– december 2020

Verpleegkundige
Ik heb zeer fijn kunnen samenwerken met Maaike. Hierdoor hebben we met ons team vanuit het ziekenhuis, samen met Maaike, een mooie manier kunnen vinden om beide ouders een bevalling te geven die zo goed mogelijk bij hen past. Maaike is rustig maar daadkrachtig op de kamer aanwezig en vindt een goede plek om te ondersteunen en begeleiden, ook wanneer de bevalling door het ziekenhuis overgenomen moet worden. Graag zou ik Maaike willen aanbevelen als doula en ik zie er naar uit weer met haar samen te mogen werken.
– augustus 2020

Dorothée, 1e kind, thuis, bad
Lieve Maaike en andere lezers, door middel van deze recensie willen we jou, Maaike, nogmaals bedanken voor alle niet aflatende warme support.
Mocht je deze review lezen en op zoek zijn naar een doula, kan ik je Maaike van harte aanbevelen. Mijn zwangerschap heb ik grotendeels in het buitenland doorgebracht en met 30 weken zijn we naar Nederland gevlogen. Aangezien ik ontzettend op zag tegen de bevalling en wij veel verschillende gezichten hebben gezien ben ik op zoek gegaan naar een doula om zeker te weten wie er bij de bevalling zou zijn, en blijven. Ook heb ik gezocht naar een flexibele zwangerschapscursus. Beide vond ik bij Maaike! Geen probleem om tijdens onze vakantie op het laatste moment voorbereidingsgesprekken te plannen en om op het door mij gewenste moment in te stromen in de zwangerschapscursus.
Ik heb de neiging bij dingen die me moeilijk lijken mijn hoofd in het zand te steken. Alleen komt de bevalling er op een gegeven moment toch echt aan en heb ik ervaren dat het beter is voorbereid te zijn. Terugkijkend ben ik het helemaal eens met Maaike en met het door haar aangeraden boek ‘Positief over bevallen’ dat het opmerkelijk is dat sommige vrouwen, waaronder ik, ons als patiënt gaan gedragen zodra het op bevallen aankomt terwijl we dit in ons dagelijks leven niet doen. Maaike en mijn buitenland ervaring hebben me laten inzien dat de medische benadering van bevallingen waarbij een vrouw op bed ligt iets is om over na te denken. Door middel van praktische oefeningen tijdens de cursus heeft ze mijn ogen geopend dat er zoveel meer mogelijk is dan dat. Bijvoorbeeld door het gebruik maken van zwaartekracht en andere (voor mij meer comfortabele) houdingen dan liggen. De gesprekken en één van de cursus avonden waar mijn partner ook aan meedeed hebben mij, samen met Maaike’s support, geholpen om zelf meer regie te nemen en een bevalplan te maken waarin onze voorkeuren duidelijk waren.
Het meeste heb ik gehad aan het vertrouwen dat Maaike me heeft laten opbouwen voorafgaand aan de bevalling zodat ik er steeds minder tegenop zag en op den duur zelfs benieuwd raakte hoe het zou gaan verlopen. Toen de weeën begonnen gaf de wetenschap dat Maaike er zo aan zo komen mij het vertrouwen dat zij en mijn partner mij er wel doorheen zouden loodsen met behulp van de oefeningen die we al geoefend hadden om positief en gefocust te blijven.
In eerste instantie was ik van plan in het geboortehuis te bevallen met alle medische pijnstilling voor handen die beschikbaar is. In verband met Corona restricties en dankzij gesprekken met Maaike en mijn partner ben ik van mening veranderd en heb ik een thuisbevalling in bad gehad die ik een eventuele volgende keer absoluut weer zou willen. Sterker nog ik zou er niet meer tegenop zien en ik zou willen proberen het nog bewuster mee te maken.
Kortom, in plaats van een bevaltrauma op te lopen waar ik erg bang voor was heb ik een zeer positieve ervaring opgedaan die Maaike ook nog eens vast heeft kunnen leggen in een fotoboek. Van tevoren was ik er niet van overtuigd foto’s te willen van mijn bevalling maar ik ben ontzettend blij met de foto’s die de verschillende bevalfases erg mooi laten zien. Door het regelmatig kijken van de foto’s heb ik de bevalling goed kunnen verwerken. Kortom, dankjewel voor alles Maaike en voornamelijk voor het helpen opbouwen van mijn vertrouwen wat heeft bijgedragen aan een zeer positieve bevalervaring!
– augustus 2020

Irene, 2e kind, thuis
Wij hebben Maaike bij de bevalling van onze beide kinderen als doula gehad. Dat zou echt mijn nummer 1 tip zijn voor alle zwangere vrouwen van Nederland: Maak gebruik van een doula! Beide bevallingen zijn we zeer goed voorbereid in gegaan en zonder pijnbestrijding doorgekomen dankzij Maaike. Ook het vooraf bespreken van je angsten, je geboorteplan en alle mogelijke opties die ik vooraf niet kon bedenken. Iemand die je partner ook kan ondersteunen. Het napraten met iemand die er van het begin tot het einde bij was. En bij ons óók nog eens prachtige foto’s heeft gemaakt… Echt, een doula is zoooo fijn!
– juli 2020

Wiesje, 1e kind, ziekenhuis
Lieve Maaike, wat heb je ons fijn begeleid voorafgaand aan en tijdens de geboorte van onze dochter. Je nam de tijd om ons te leren kennen en als vanzelf voelde je aan wat goed bij ons paste. We leerden weer andere dingen van jou dan die we bij de verloskundige hoorden en hebben vol vertrouwen naar de geboorte toegeleefd. Alleen al je aanwezigheid en prettige energie hebben ons een hele fijne ervaring gegeven. We hadden het niet zonder jou willen doen. We hopen je bij een volgend kindje weer te mogen ontmoeten! Liefs!
– juni 2020

Diana en Bart, 3e kind, thuis, bad
Lieve Maaike,  bedankt voor alles! Je hebt een speciaal plekje in ons leven ingenomen en je hebt onze dierbare herinneringen prachtig uitgewerkt. Liefs!
– november 2019

Wendy en Dennis, 1e kind, ziekenhuis
Maaike heeft een erg prettige persoonlijkheid. Ze is gemakkelijk in de omgang, luistert goed en is oprecht geïnteresseerd. Tijdens een zware bevalling was Maaike ons anker waarop we konden steunen en vertrouwen. Ook is Maaike goed bekend met hypnobirthing, waardoor we de aangeleerde technieken tijdens de bevalling konden toepassen met haar ondersteuning. We zijn ontzettend blij dat we voor Maaike hebben gekozen als onze doula. Met haar hulp kijken wij nu terug op een zware, maar goede bevalling waarover wij zelf de controle hebben gehouden. Maaike bedankt!
– november 2019

Timo, 2e kind, ziekenhuis, bad
Tijdens de moeilijkste fases van de geboorte voelde ik mij onderdeel van een team van drie in plaats van twee. Dit kwam doordat Maaike zich op subtiele wijze onderdeel van het proces maakte. Ik werd niet van mijn plaats aan de zijde van mijn vrouw verdrongen, maar kreeg er juist ruimte bij. Dankjewel Maaike!
– september 2019

Vader, 1e kind, ziekenhuis, bad
Ik vond het heel fijn om Maaike bij de bevalling te hebben. Ze had het vertrouwen in de bevalling dat wij zelf nog niet hadden, waardoor we rustig konden blijven en de bevalling helemaal natuurlijk kon verlopen. We voelden ons allebei op ons gemak bij haar. Het fijnste vond ik haar assertieve zorgzaamheid: ze ondersteunde zoveel als nodig. Als wij het niet meer wisten nam ze even de regie, en als het goed ging liet ze ons weer meer onze gang gaan. Bovendien is het heel fijn dat ze alle trucjes weet om de bevalling net wat makkelijker te maken, dat heeft mij en en mijn vrouw heel erg geholpen. We kunnen Maaike zeker aanraden!
– juli 2019

Moeder, 1e kind, ziekenhuis, bad
Maaike was voor mij de perfecte aanvulling op mijn partner en de medische begeleiding. Tijdens de zwangerschap was ze heel invoelend, hielp ze me door spannende momenten heen, en bereidde ze me voor op de bevalling met heel veel nuttige informatie en tips uit de praktijk. Daardoor ging ik heel rustig mijn bevalling in, en bleef ik dat gevoel lang houden. Maaike hielp praktisch, met massage, houdingen en pakken appelsap. Ze hielp psychisch, door me precies op de juiste manier liefdevol maar duidelijk te coachen in wat te doen. Daarnaast heeft ze geholpen medisch ingrijpen te voorkomen, door mij en het medisch personeel natuurlijke alternatieven aan te bieden. Hierdoor kon ik de hele bevalling in bad blijven en kwam mijn dochter heel rustig en alert te wereld. Daarnaast maakte ze prachtige foto’s waarvan ik tranen in mijn ogen krijg als ik ze terugkijk. Heel mooi om zo de momenten te kunnen zien, die je zelf anders nooit vanuit die positie kan zien. Kortom: Ik kijk heel goed terug op mijn bevalling, en Maaike was daarbij een essentiële factor, waarvoor heel veel dank!!
– april 2019

Neelke, 2e kind, thuis, bad
Lieve Maaike, dankjewel dat je onze doula wilde zijn. We hebben jouw zorg en aandacht als ontzettend waardevol ervaren, zowel voor, tijdens als na mijn bevalling.
Ik zocht in eerste instantie iemand die bij me bleef, maar juist de voorbereiding die we samen met jou troffen vóór de bevalling bleek erg waardevol. Dankzij jou kon ik het vertrouwen ontwikkelen om toch thuis te bevallen. En daardoor kreeg ik ook steeds meer vertrouwen in mijn eigen lijf en kracht.
Ik vond het erg fijn dat je altijd voor me klaarstond en je altijd mocht bellen, dag en nacht. Vooral tijdens de dagen dat ik de uitgerekende datum voorbij ging heb je me er echt doorheen gesleept. En hoe fijn was het om de frustratie van me af te kunnen lopen tijdens ons boswandelingetje!
Mijn bevalling was er eentje waarvan ik heb gedroomd, en dat die droom uitkwam was ook echt dankzij jou. Dus alle liefs!
– maart 2019

Peter, 1e kind, thuis, bad
De geboorte van mijn dochter was één van de mooiste ervaringen in mijn leven, zo niet dé mooiste ervaring! De bevalling, of beter gezegd het geboorteproces was een hele bijzondere intense reis die iets meer dan 12 uur heeft geduurd. Intens, maar tegelijkertijd ook ontspannen. En dat intensiteit en ontspanning samen kunnen gaan, hebben mijn vrouw en ik mede te danken aan Maaike. Zij heeft ons als Doula bijgestaan tijdens onze reis en was er om ons te ondersteunen waar nodig. Zij zorgde voor een aanhoudende rust en hielp ons bij het (blijven) kunnen volgen van ons geboorteplan.
Door Maaike haar aanwezigheid kon ik mijn rol als geboortepartner beter vervullen, waardoor ik de ruimte kreeg om (nog) meer mijn gevoel te kunnen volgen en ik er tijdens de hele reis voor de volle 100% voor mijn vrouw kon zijn.
Het was een nacht en dag om nooit meer te vergeten, dank voor je mooie en liefdevolle bijdrage tijdens de geboorte van ons lieve kleine meisje!
– februari 2019

Kim, 1e kind, thuis bad
De geboorte van ons dochtertje was zonder twijfel de pittigste én mooiste ervaring van mijn leven. Een magische gebeurtenis die ik graag thuis wilde beleven, met fijne mensen om me heen. Maaike was daar één van. Haar aanwezigheid was heel waardevol, niet alleen om me te steunen en te begeleiden tijdens de weeën, maar ook door er simpelweg vol toewijding voor mij en mijn man te zijn. Ik heb me daardoor geen moment alleen gevoeld. Maaike voelde haarfijn aan wat wij als koppel nodig hadden en ze gaf me zelfvertrouwen op weg naar het moment dat ons dochtertje ter wereld kwam. Soms met praktische tips om de pijn beter te doorstaan, en soms met een zachte liefdevolle aanraking. Maar ook als ze even niet naast me zat, voelde ik haar rustige aanwezigheid in de kamer. Dankjewel Maaike voor je volledige aandacht gedurende elke seconde van onze geboortereis!
Ps. en Maaike maakt ook fantastische foto’s! Heel fijn dat deze wonderlijke ervaring zo mooi is vastgelegd.
– februari 2019

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Maaike Rijnsburger
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten
voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?