REVIEWS

Moeder en vader:
Lieve Maaike,  bedankt voor alles! Je hebt een speciaal plekje in ons leven ingenomen en je hebt onze dierbare herinneringen prachtig uitgewerkt. Liefs!
– november 2019

Moeder en vader:
Maaike heeft een erg prettige persoonlijkheid. Ze is gemakkelijk in de omgang, luistert goed en is oprecht geïnteresseerd. Tijdens een zware bevalling was Maaike ons anker waarop we konden steunen en vertrouwen. Ook is Maaike goed bekend met hypnobirthing, waardoor we de aangeleerde technieken tijdens de bevalling konden toepassen met haar ondersteuning. We zijn ontzettend blij dat we voor Maaike hebben gekozen als onze doula. Met haar hulp kijken wij nu terug op een zware, maar goede bevalling waarover wij zelf de controle hebben gehouden. Maaike bedankt!
– november 2019

Vader:
Tijdens de moeilijkste fases van de geboorte voelde ik mij onderdeel van een team van drie in plaats van twee. Dit kwam doordat Maaike zich op subtiele wijze onderdeel van het proces maakte. Ik werd niet van mijn plaats aan de zijde van mijn vrouw verdrongen, maar kreeg er juist ruimte bij. Dankjewel Maaike!
– september 2019

Vader:
Ik vond het heel fijn om Maaike bij de bevalling te hebben. Ze had het vertrouwen in de bevalling dat wij zelf nog niet hadden, waardoor we rustig konden blijven en de bevalling helemaal natuurlijk kon verlopen. We voelden ons allebei op ons gemak bij haar. Het fijnste vond ik haar assertieve zorgzaamheid: ze ondersteunde zoveel als nodig. Als wij het niet meer wisten nam ze even de regie, en als het goed ging liet ze ons weer meer onze gang gaan. Bovendien is het heel fijn dat ze alle trucjes weet om de bevalling net wat makkelijker te maken, dat heeft mij en en mijn vrouw heel erg geholpen. We kunnen Maaike zeker aanraden!
– juli 2019

Moeder:
Maaike was voor mij de perfecte aanvulling op mijn partner en de medische begeleiding. Tijdens de zwangerschap was ze heel invoelend, hielp ze me door spannende momenten heen, en bereidde ze me voor op de bevalling met heel veel nuttige informatie en tips uit de praktijk. Daardoor ging ik heel rustig mijn bevalling in, en bleef ik dat gevoel lang houden. Maaike hielp praktisch, met massage, houdingen en pakken appelsap. Ze hielp psychisch, door me precies op de juiste manier liefdevol maar duidelijk te coachen in wat te doen. Daarnaast heeft ze geholpen medisch ingrijpen te voorkomen, door mij en het medisch personeel natuurlijke alternatieven aan te bieden. Hierdoor kon ik de hele bevalling in bad blijven en kwam mijn dochter heel rustig en alert te wereld. Daarnaast maakte ze prachtige foto’s waarvan ik tranen in mijn ogen krijg als ik ze terugkijk. Heel mooi om zo de momenten te kunnen zien, die je zelf anders nooit vanuit die positie kan zien. Kortom: Ik kijk heel goed terug op mijn bevalling, en Maaike was daarbij een essentiële factor, waarvoor heel veel dank!!
– april 2019

Moeder:
Lieve Maaike, dankjewel dat je onze doula wilde zijn. We hebben jouw zorg en aandacht als ontzettend waardevol ervaren, zowel voor, tijdens als na mijn bevalling.
Ik zocht in eerste instantie iemand die bij me bleef, maar juist de voorbereiding die we samen met jou troffen vóór de bevalling bleek erg waardevol. Dankzij jou kon ik het vertrouwen ontwikkelen om toch thuis te bevallen. En daardoor kreeg ik ook steeds meer vertrouwen in mijn eigen lijf en kracht.
Ik vond het erg fijn dat je altijd voor me klaarstond en je altijd mocht bellen, dag en nacht. Vooral tijdens de dagen dat ik de uitgerekende datum voorbij ging heb je me er echt doorheen gesleept. En hoe fijn was het om de frustratie van me af te kunnen lopen tijdens ons boswandelingetje!
Mijn bevalling was er eentje waarvan ik heb gedroomd, en dat die droom uitkwam was ook echt dankzij jou. Dus alle liefs!
– maart 2019

Vader:
De geboorte van mijn dochter was één van de mooiste ervaringen in mijn leven, zo niet dé mooiste ervaring! De bevalling, of beter gezegd het geboorteproces was een hele bijzondere intense reis die iets meer dan 12 uur heeft geduurd. Intens, maar tegelijkertijd ook ontspannen. En dat intensiteit en ontspanning samen kunnen gaan, hebben mijn vrouw en ik mede te danken aan Maaike. Zij heeft ons als Doula bijgestaan tijdens onze reis en was er om ons te ondersteunen waar nodig. Zij zorgde voor een aanhoudende rust en hielp ons bij het (blijven) kunnen volgen van ons geboorteplan.
Door Maaike haar aanwezigheid kon ik mijn rol als geboortepartner beter vervullen, waardoor ik de ruimte kreeg om (nog) meer mijn gevoel te kunnen volgen en ik er tijdens de hele reis voor de volle 100% voor mijn vrouw kon zijn.
Het was een nacht en dag om nooit meer te vergeten, dank voor je mooie en liefdevolle bijdrage tijdens de geboorte van ons lieve kleine meisje!
– februari 2019

Moeder:
De geboorte van ons dochtertje was zonder twijfel de pittigste én mooiste ervaring van mijn leven. Een magische gebeurtenis die ik graag thuis wilde beleven, met fijne mensen om me heen. Maaike was daar één van. Haar aanwezigheid was heel waardevol, niet alleen om me te steunen en te begeleiden tijdens de weeën, maar ook door er simpelweg vol toewijding voor mij en mijn man te zijn. Ik heb me daardoor geen moment alleen gevoeld. Maaike voelde haarfijn aan wat wij als koppel nodig hadden en ze gaf me zelfvertrouwen op weg naar het moment dat ons dochtertje ter wereld kwam. Soms met praktische tips om de pijn beter te doorstaan, en soms met een zachte liefdevolle aanraking. Maar ook als ze even niet naast me zat, voelde ik haar rustige aanwezigheid in de kamer. Dankjewel Maaike voor je volledige aandacht gedurende elke seconde van onze geboortereis!
Ps. en Maaike maakt ook fantastische foto’s! Heel fijn dat deze wonderlijke ervaring zo mooi is vastgelegd.
– februari 2019

Moeder:
Lieve Maaike, met dit kaartje willen we je bedanken voor de bijzondere ervaring van de begeleiding van de geboorte van onze dochter.
Jouw aanwezigheid heeft mijn vertrouwen in de baring versterkt en we hebben jouw aanwezigheid als een grote meerwaarde gezien.
Heel fijn was het dat naast mijn partner er nog een ander persoon continu aanwezig was.
We kijken met een goed gevoel op de bevalling terug en gaan nu genieten van het leven met onze dochter.
Nogmaals bedankt, heel veel liefs en groetjes van ons!
– oktober 2018

Moeder, alleenstaand:
Maaike heeft me geweldig bijgestaan tijdens de lange bevalling. Erg fijn om iemand te hebben die er de hele tijd bij is en er ook nog verstand van heeft. Dat geeft vertrouwen en levert ook nog mooie foto’s op. Aanrader om ook een groepscursus bij Maaike te volgen zodat je elkaar vaker ziet van te voren.
– september 2018

Moeder, alleenstaand:
Maaike was heel bijzonder voor mij tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Samen met mijn vriendinnetjes was Maaike een perfecte doula in mijn situatie. Ze is kalm, lief, duidelijk, sociaal, enthousiast en humoristisch en weet waar ze het over heeft! Precies wat ik nodig had tijdens dit wonderbaarlijke proces! Op 9 juli is mijn dochtertje geboren en ondanks dat ik uiteindelijk een keizersnee kreeg heb ik een fijn gevoel overgehouden aan de hele gebeurtenis. Maaike stond er echt en waakte ervoor dat ik dicht bij mijn wensen bleef die we vooraf hadden besproken.
Ik zou iedereen een doula als Maaike aanbevelen! Het geboorteboek is werkelijk fantastisch, mooi beschreven wat er allemaal is gebeurd met prachtige foto’s van Maaike en mijn vriendin Ilvy!
Dank voor alles!
– augustus 2018

Moeder:
Maaike is een attente, spontane en kundige doula. Fijn om met z’n drieën de voorgesprekken over de bevalling te voeren. Maaike dacht goed mee en bracht mij op nieuwe ideeën met name over natuurlijke pijnstilling. Dat laatste heeft mij zeker geholpen bij de bevalling. Ook al eindigde mijn bevalling in een keizersnede, ik kan er toch met een positief gevoel op terugkijken. Het fotoboekje met verhaal vonden wij erg mooi, een prachtig aandenken!
– juli 2018

Vader:
Het was de geboorte van mijn eerste kind. Dankzij jouw hulp kon ik mijn vriendin op een goede manier bijstaan en ondersteunen. Naast haar staan of zitten, haar hand vasthouden of mijn hand op haar rug leggen en haar ‘scheldpartijen’ doorstaan. Doordat jij erbij was kon ik ook praktische dingen regelen: iets te eten in huis halen, of even gaan zitten om bij te komen. Je hebt mij op mijn gemak gesteld en mij laten voelen dat ik als vriend & papa op deze dag onmisbaar was. En je hebt mij wegwijs gemaakt in ‘De wereld van de Zwangere’ … (dus nu op naar de Yoghurt-Barn voor het BorstvoedingCafe ;).
– januari 2015

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTWid: NL002062534B60