Dit is wel een beetje uit mijn comfort zone hoor. Maar ook zo heel erg leuk om te doen! Ik heb de ademoefening uit mijn zwangerschapscursus voor jullie ingesproken. Zodat je daar thuis mee kunt oefenen ter voorbereiding op de bevalling. Ik hoop dat je naar mijn rustgevende stem wil luisteren met op de achtergrond de prachtige pianomuziek ‘Una Mattina’ van Ludovico Einaudi.

Ademoefening 1 gaat volledig over loslaten en laag ademen naar de baby in je buik. Het toelaten van de weeën, want ze hebben tenslotte nut. Het ademen naar de pijn toe waardoor je ontspant en de wee zijn werk kan doen. Na 40 weken, of misschien wel 37, of misschien wel 42 of meer, besluit jouw lichaam op eigen houtje dat het tijd is om de baby geboren te laten worden. De baby helpt mee, jij helpt mee. Door te blijven ademen. Ook wanneer het zwaar wordt, ook wanneer het lang duurt, ook wanneer het anders loopt dan verwacht: Blijven ademen. En als dat moment komt dat je het even niet meer ziet zitten? Dan huil, scheld of stamp je. En daarna weer ademen. Want jij kunt dit!!!

Veel plezier ermee, laat me weten wat je ervan vindt! Whatsapp me hieronder aan deze pagina of stuur me een mailtje.
Meld je aan voor de nieuwsbrief als je ook mijn volgende ingesproken oefeningen wilt ontvangen, zie onderaan de homepage.

Lieve groet! Maaike

 

× Hoe kan ik je helpen?