Tips

Bevalling

Bevalbad huren: Bevallingsbaden.nl, De Oerbron, of via mijn praktijk te huur voor cursisten en gratis voor doulacliënten.

Beslissen met B.R.A.I.N.S: Communicatietool om de juiste informatie van je zorgverlener te krijgen

Cord ring bestellen: Op vele adressen te verkrijgen. Via google of ga naar Dalalou Natuurlijk Kraampakket

Dadels: Dadels eten kan een zeer positief effect hebben op het verloop van je bevalling! Lees het in de blog van Joyfull Birth & Babies.

Geboorteplan maken met pictogrammen: Cardemom en Positief over Bevallen

Platform voor mooie geboorteverhalen: Het lezen van mooie geboorteverhalen tijdens de zwangerschap kan een gunstig effect hebben op het verloop van de bevalling.

Spinning Babies: Oefeningen die je zelf mag doen tijdens je zwangerschap of tijdens je bevalling. Oefeningen waarbij je de baby helpt de optimale positie in het bekken te vinden. Met in het bijzonder The Three Sisters of Balance en Flip a breech (oefeningen bij baby in stuitligging)

Stuitligging: Upside Down Baby Jij kunt er zelf voor zorgen dat je kindje draait. Leer hier hoe jij dat veilig en vanuit huis doet!

Swepis: Informatie voor zwangeren over het Zweedse onderzoek naar wel of niet inleiden bij 41 weken.

Borstvoeding

Baby en Borstvoeding: Lactatiekundige consulten, borstvoedingscursussen, webshop.
Coos Wimmenhove: Lactatiekundige. “Meestal gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar iedere baby en moeder zijn uniek dus de borstvoeding kan net even anders lopen dan gehoopt. Enkele uurtjes borstvoedingsbegeleiding maken vaak al een wereld van verschil.”
Koelmat: Ideaal om tijdens warme zomermaanden op af te koelen tijdens het voeden. Eigenlijk bedoeld als koelmat voor honden en katten.
Teddy Roorda: Het is mijn missie dat jij als moeder jouw borstvoeding doelen kunt halen, ook als het soms even tegen zit.

Diversen

Babyconcertjes: Concerten in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Een serie van concerten met de kwaliteit die je gewend bent van de concertzaal, maar met een groot verschil: je baby is van harte welkom (inclusief babygeluidjes)!

Beleef Leidsche Rijn: Veelzijdig zien en doen in Utrechts nieuwste stadsdeel.

Bellyprint: Een 3D-print van je zwangere buik in de vorm van een beeldje van 15 cm hoog. Mooi!

Bellysisters: Een 3D-print van je zwangere buik in de vorm van een beeldje van 15 cm hoog. Mooi! Bijzonder: Ze hebben ook hele mooie opties wanneer het gaat om een verliesgeboorte.

Buurtmama’s: De ontmoetingsplek voor mama’s. Match, chat en ontmoet!

Dalalou: Natuurlijk kraampakket, cordring, biologische kraamproducten.

Dragen, draagdoeken, draagzakken: Liever Dichtbij regio Utrecht & Woerden

Geboortekaartjes: Gepersonaliseerde geboortekaartjes op maat door oud-zwanglescursist.

Gewoon Groener: Duurzame en verantwoorde kinderproducten

Jeroen Schipper: De leukste nieuwe kinderliedjesschrijver van dit moment met liedbundels en theatershows.

Kidsproof: Hier vind je de leukste tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten, favoriete kinderwinkels, kindvriendelijke restaurants, originele kinderfeestjes, gave clubjes en workshops en handige adressen voor zorg & opvoeding in de omgeving van Utrecht, Nieuwegein en Zeist.

Ouders Inc: Online programma met als doel de samenwerking van ouders in de opvoeding en verzorging te vergroten. Gratis in diverse gemeentes.

Positief over bevallen kaartenset: Overdenk al je bevallingskeuzes met dit handige kaartdek bestaande uit 100 kaarten, gebaseerd op Milli Hills bestseller Positief over bevallen.

Wist je dat de zon al slaapt: Download of geef een persoonlijk slaapliedje kado en steun Stichting Wees Kind

Schminkfiets: Prachtig mooie beschilderingen van je zwangere buik!

Vroedvrouw Margot: Fijn Instagram account van een Nederlandse vroedvrouw. Ze geeft heldere objectieve informatie en doet veel bronnen onderzoek.

ZEHG: Stichting ZEHG, voor informatie en voorlichting over Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum.

Zorgwijzer: Een overzicht met alle zorgvormen rondom zwangerschap en bevallen die door de basis- en aanvullende zorgverzekering worden gedekt.

Kraamperiode

Billenboetiek: Wasbare luiers, mooier, beter en goedkoper!
Geboortezorg EigenWijs: Iedere zwangerschap verloopt anders, elke moeder heeft haar specifieke situatie en elke geboorte is uniek. Dit vraagt unieke en soms ook specialistische kraamzorg! Dat is wat Geboortezorg EigenWijs levert.
Kraamkeuken: De Kraamkeuken kookt en brengt verse maaltijden langs voor jou en je gezin tijdens de kraamweek. Gratis bezorging in Utrecht.
Kraamzorg 1 op 1: De aanstaande moeder plaatst haar kraamzorgaanvraag en de kraamverzorgende biedt haar diensten aan. Vergelijk en kies de beste match.
Post Partum Doula: Sommige doula’s bieden ook zorg tijdens de kraamperiode. Denk aan mentale en fysieke hulp in de eerste week, het geven van massages, het bereiden van gezonde maaltijden, etc. Paulina Glapinski is daar een van, en zo zijn er nog meer doula’s dit aanbieden.
Verse Ouders: Wij maken verse en gezonde maaltijden voor net bevallen moeders (en vaders). Zodat jullie meer tijd hebben om te genieten van jullie kindje. Utrecht e/o.

Lezen
Geboortebundel: “het lezen van verschillende, positieve geboorteverhalen is een fantastische (én bewezen effectieve!) manier om je voor te bereiden op je eigen bevalling”, Nina Pierson.
Handboek Zwangerschapsdiabetes: Krijg zelf je suikerspiegel onder controle
Mama-en:  “Met dit boek wil ik je helpen je sterk te voelen en leren op jezelf te vertrouwen, in een fase waarin er veel verandert”, Nina Pierson.
Positief over Bevallen: Positief over bevallen laat zien hoe je jouw optimale bevalling kunt krijgen, of je nu van plan bent je baby thuis, in het ziekenhuis, een geboortecentrum of via een geplande keizersnede ter wereld te brengen.
 
Specialisten

Babymassage, zwangerschapsmassage, postpartum doula: Paulina Glapinsky in Utrecht

De Balanspraktijk: Voetreflexmassage, Moxatherapie, Orthomoleculaire Therapie in Utrecht Leidsche Rijn.

Doula’s: Maaike Rijnsburger | 030doulas | Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s | Doula.nl

Mamafood: Diabetesspecialist Linda Rodenburg. Linda werkt nauw samen met een aantal verloskundigenpraktijken en kan je helpen (als jouw situatie dat toelaat) om bij de 1e lijns zorg te blijven.

Massage Company (voorheen Fittherapie): Massage op maat in Leidsche Rijn

Osteopathie Thomas Pfaff, osteopaat in Nieuwegein

Osteopathie Brechtje Castenmiller

Osteopathie Bouke Hoekstra

Wombility, fertiliteitsmassage door Kim Brandsma – van Pelt: Deze behandeling brengt het zenuwstelsel tot rust en stimuleert de doorbloeding van jouw baarmoeder en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast zorgt het ervoor dat organen weer op de juiste, natuurlijke stand in het lichaam komen te liggen. Hierdoor kan de kwaliteit van de eicellen verbeteren, waarbij de hormoonbalans herstelt en je baarmoederslijmvlies de juiste dikte krijgt. De stofjes die vrijkomen tijdens de massage zorgen er bovendien voor dat je lekkerder in je vel zit. 

Verloskundigen

PRAKTIJKEN
Breedstraat in Utrecht Centrum
Doula in Utrecht Zuilen
Geboortezaak in Leidsche Rijn ’t Zand
Lekbrug in Leidsche Rijn Terwijde
Thuis in verloskunde in Vleuten
Verloskundigen Oost in Utrecht oost
Verloskundigen West in Utrecht west
Verloskundigenpraktijk Utrecht in Utrecht oost
Westerkade in Utrecht oost

KLEINSCHALIGE PRAKTIJKEN
Fam in Houten
Verloskundigenpraktijk Dana in Zeist

CASE LOAD VERLOSKUNDIGE
Elke Steinhilber in Utrecht
Inner Birth, Jasmijn Menereis in Nieuwegein
Jouw Verloskundige, Tineke Okma en Marielle Eustatia in IJsselstein

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Maaike Rijnsburger
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten
voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?