Ik heb zomaar ineens een kinderliedje geschreven voor een voorleesboek!

Ik zag op Facebook een berichtje voorbij komen van Pauline, een van mijn doulacliënten, dat ze een kinderboekje uit gaat brengen. Precies wat ik toen dacht, dat schreef zij: “Schrijf jij er een leuk liedje bij?”

Op dat moment had ik de eerste noten van het refrein al in mijn hoofd. Ik hoefde alleen nog maar aan de piano te gaan zitten en op te zoeken welke noten en welke akkoorden het waren.

Een paar dagen later zong ik spontaan een zinnetje tegen onze kat omdat er een stofje aan zijn neus hing. ‘Er zit iets op je neus, Moos’. Afijn, de noten die ik daarbij zong werden de melodie voor het couplet en mijn liedje was zo goed als klaar.

Het boekje bestellen

Nu is het boekje te bestellen via Boekscout en staat mijn liedje er in afgedrukt. Ik ben zo trots!!!

De manier waarop Pauline schrijft is lekker droog, ik hou daarvan. Het boekje bestaat uit 5 korte verhaaltjes over Timo en zijn zeevriendjes. Je kunt ze als losse verhaaltjes voorlezen, maar ik vermoed dat mijn kinderen niet zouden willen stoppen na 1 verhaaltje! Er wordt zo’n fijn sfeertje neergezet, dan wil je gewoon verder lezen.

Bladmuziek, liedtekst, clipje

Eerst op schoot en dan keihard zingen

Pauline, wat is dit onwijs leuk dat we dit zo ineens spontaan gedaan hebben! Ik hoop dat heel veel ouders je leuke boekje gaan voorlezen en dat er heel veel kinderen lekker bij papa, mama, opa of oma op schoot kruipen en zich laten meevoeren in de blauwe zeewereld van Timo. En dat ze daarna uit volle borst het liedje van Timo de Tijgergarnaal meezingen!

Veel plezier allemaal ermee! Je bestelt het boekje hier:

Archieven

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Maaike Rijnsburger
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten
voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?