ZWANGLES REVIEWS

Annelies, november 2020:
Ik ben heel blij dat ik de zwangles cursus heb gevolgd, ondanks de corona-maatregelen waarop we ons steeds meer moesten aanpassen. Maaike is creatief in oplossingen en mogelijkheden vinden. Het zingen was geweldig, terwijl ik niet vind dat ik kan zingen, maar nam helaas noodgedwongen een wat kleinere plek in in de cursus. Het component van de bevallingsvoorbereiding maakte dat ruimschoots goed. Maaike geeft je handvatten en vertrouwen dat je het kunt. Ook is het fijn om onderdeel te zijn van een clubje zwangeren en tips met elkaar uit te wisselen. Dat werkte digitaal net zo goed als live. Ik kom zeker terug voor rock en romper lessen!

Simone, april 2020:
Ik wist niet wat ik allemaal niet wist over zwanger zijn en bevallen, maar vond het wel mijn plicht om die informatie ergens op te halen. Hapsnap het internet af te struinen leek me niet heel handig, want er is immers zo veel te vinden dat ik niet wist waar te beginnen met lezen en waar te eindigen. Daarnaast leek het me ook wel fijn om anderen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zaten als ik. Maar een klasje dat enkel theorie behandelt leek me weer iets te zwaar en misschien ook wel te saai. Een advertentie over zwangles (zingen en leren over zwangerschap en bevallen) sprak me aan. Een beetje apart, maar wel geinig en luchtig genoeg. En dus gaf ik de proefles een poging. Het bleek een schot in de roos!
Met veel plezier heb ik wekelijks met mijn groepje liedjes gezongen die betrekking hebben op zwangerschap én geleerd over wat er bij bevallen komt kijken. Nu, na de bevalling ben ik ontzettend blij dat ik de cursus heb gevolgd! Het gaf me de rugzak aan informatie over de fasen van bevallen, welke opties er zijn tijdens die fasen, info over pijnstilling en tips en trucs bij iedere mijlpaal waardoor ik niet werd overvallen door de dingen die met mijn lijf gebeurden. Ook hebben de eindeloze praatjes over taboes geholpen om erg tevreden op de bevalling terug te kijken. Denk aan poepen tijdens het persen (omdat het hoofdje de ontlasting er gewoon uitduwt), hechtingen (bijna iedere vrouw houdt er wel een paar aan over) en pijnstilling krijgen ook al is dat niet de meest natuurlijke gang van zaken (soms sleept dat je na een slapeloze nacht vol weeën, zoals in mijn geval, toch over de eindstreep).
De support van de groep is nog steeds (via een appgroep) erg fijn en zo nu en dan zing ik nog eens een liedje voor mijn kleine dat ze misschien nog herkent van toen ze in mijn buik zat.
Mocht je twijfelen over deelnemen aan zwangles, geef de proefles dan een kans. Je zult er geen spijt van krijgen!

Rian, januari 2019:
Hoi Maaike, ik ben jou zo ontzettend dankbaar voor de tips die je me de afgelopen periode hebt gegeven. En ook de verhalen die je tijdens de Zwangles deelde. Het heeft me een enorm vertrouwen gegeven in mijn bevalling. Ik heb de weeën heel goed kunnen wegademen, zo goed dat ik het idee heb dat er niet zoveel heb gehad. Dat wegademen deed ik a.d.h.v. die oefening die we een paar keer hebben gedaan, en ik denk ook dat het zingen daarbij heeft geholpen. Dus, blijf doen wat je doet want je bent er supergoed in om mensen vertrouwen en rust te geven tijdens een zwangerschap en bevalling. Precies wat ik nodig had na die negatieve eerste ervaring.

Simone, december 2018:
Op 3 september begon ik aan iets buiten mijn comfortzone, zwangles. Op 22 november sloot ik zwangles af met de presentatie, uit volle borst zingend en genietend, notabene voor publiek. Wie had dat gedacht!
Dat was niet gelukt zonder jouw bezielende begeleiding. En die had je niet alleen voor het zanggedeelte. Ook het zwangerschapsdeel heb ik als zeer prettig ervaren. Erg fijn om als “first time mommy” adviezen te krijgen en ervaringen van anderen te horen in een ontspannen sfeer.
Tot ziens bij de terugkomles, lieve groeten!

Jiska, november 2018:
Lieve Maaike, ik wil je graag bedanken voor twee fijne cursussen zwangles.  Heb er echt veel aan gehad. Je hebt me een stukje zelfverzekerder gemaakt over de bevalling, ik voelde dat ik het echt op eigen kracht kan. En dat heb ik ook morgen ervaren. Inclusief het aanpakken van de baby, hoe prachtig is dat! Mocht er toch bij ons een derde komen dan kom ik graag weer bij je zingen 😀. Nogmaals erg bedankt, tot op de terugkomles!!

Iris, augustus 2018:
Maaike, ik weet niet hoe je het voor elkaar hebt gekregen maar we staan er echt als een koor. En zuiver ook.

Astrid, juli 2018:
Zwangles heeft mij verbinding gebracht. Verbinding tijdens de zwangerschap met het kindje in mijn buik. Nu verbinden de liedjes mij met mijn zoon door ze te zingen als we spelen, dansen, blij zijn, hij slapen gaat of verdrietig is. Toen en nu brengen de liedjes me in vervoering.
De verbintenis is ook onstaan met de andere cursisten. Het zingen van, praten over en geraakt worden door de liedjes schept een band en intimiteit. De presentatie was een hoogtepunt. En ook nu blijven we verbonden door het delen van nieuwe nummers die we zingen voor onze pas geboren kinderen.
Dankjewel Maaike, je hebt iets heel waardevols opgezet.

Hilde, juli 2018:
Leerzaam, leuk en gezellig! Met alle nuttige informatie ook een houvast tijdens mijn eerste zwangerschap.

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.nl

POSTADRES
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTWid: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?