ZWANGLES REVIEWS

Jolanda, februari 2021, 3e kind:
Een goed begin is het halve werk en wat is er fijner dan met een baby in je buik lekker zingen. Na de eerste echo heb ik mij daarom direct aangemeld voor Zwangles. In deze unieke zwangerschapscursus van Maaike Rijnsburger wordt voorlichting gecombineerd met het zingen van popliedjes. Maaike heeft jarenlange ervaring als muziekdocent en weet als geen ander een ontspannen sfeer te creëren om lekker samen te zingen en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is zij werkzaam als doula en neemt zodoende een schat aan ervaring mee naar het voorlichtingsgedeelte. Hoewel het alweer mijn derde zwangerschap was, heb ik deze cursus als heel waardevol ervaren. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, ontspanningsoefeningen en vooral ook genieten van het nieuwe leven dat in je groeit. Kan haast niet anders of onze jongen wordt een muzikaal ventje (zie foto) en wij kunnen niet wachten op het vervolg bij Rock n’ Romper!

Karin, mei 2021, 2e keer Zwangles:
Ik vond het zeker leuk en leerzaam om voor de tweede keer met Zwangles mee te doen! Het was voor mij een fijne opfrissing van theorie die toch weer was weggezakt. En ik merkte dat het voor mij heel goed was om een ‘vast’ moment te hebben om bezig te zijn met de zwangerschap en de komst van een kindje, omdat dat ‘stilstaan’ er juist bij een tweede snel bij inschiet. En ook de tweede keer is het fijn om ervaringen te kunnen delen met een groep zwangeren. En tot slot is het zingen natuurlijk ook de tweede keer heel erg leuk en ontspannend!

Colinda, mei 2021, 2e kind:
Maaike is in staat om ondanks de online lessen een groepsband te creeëren. Ze heeft oog voor individuele vragen en ervaringen. De cursus is positief opgezet. Maaike maakte voor ons een speciale opname van Take Your Time Girl met de hartslag van ons kindje. Zelfs als zorgverlener binnen de geboortezorg is de cursus waardevol voor me geweest, ik ben blij dat ik met een fijne groep vrouwen de bijzondere periode van het zwanger zijn heb mogen delen. En het zingen blijf ik zeker doen!

Renée, mei 2021, 1e kind:
Ik heb ontzettend veel plezier beleefd aan Zwangles bij Maaike. Het is een leuke combinatie van theorie over en tips voor de bevalling en fijn samen zingen. Maaike heeft oog voor ieders vragen en wensen hierin en de combinatie van online theorie en in het echt samen zingen goed ingericht. Ook is het heel fijn om samen met andere zwangere vrouwen deze cursus samen te doen en ervaringen / tips met elkaar te delen. Heel erg bedankt voor alles Maaike!!

Tinka, mei 2021, 2e keer Zwangles:
Hoe vond ik het om voor de tweede keer Zwangles te doen? Het is nog steeds superleuk! Het is echt weer even een momentje voor jezelf en de nieuwe baby, die krijg je niet zo veel als je al een dreumes hebt rond lopen. Het zingen is sowieso weer leuk. De theorie is wel veel herhaling maar dat zou ik wel zo houden voor de mensen die er de eerste keer bij zijn.

Mirthe, maart 2021, 1e kind:
In deze gekke tijden waardeer ik dit soort vrolijke online lessen heel erg. En weer opnieuw bezig met zingen na een lange tijd voelt bevrijdend!

Amanda, februari 2021, 2e kind, 2e keer Zwangles:
Ik heb weer een heel fijn, blij gevoel overgehouden aan de serie zwanglessen. Ondanks de coronabeperkingen was het een vast moment op de maandagavond, om elkaar te ontmoeten, te zingen en info op te doen over zwangerschap en bevalling. We waren met een fijn clubje meiden en ondanks dat we elkaar niet hoorden zingen over de zoom, verbonden de liedjes ons toch. Leuk om samen met jou weer heerlijke popnummers in te studeren. De laatste lessen merkte ik dat het half zingen, half info, mij in ieder geval goed ‘beviel’. De info was helder en we werden altijd uitgedaagd onze eigen inzichten te delen en vragen te stellen. Heel soms voelde het een beetje dubbelop worden. Over de sfeer in de ziekenhuiskamer bijv. Dat kwam nu meermaals ter sprake. Ik vond de filmpjes en foto’s altijd van toegevoegde waarde. Ik heb weer veel vertrouwen opgedaan, en veel plezier beleefd. Dankjewel, ik kijk uit naar mijn bevalling, mede dankzij jou en de rest van de groep.

Anouk, februari 2021, 1e kind:
Bedankt voor de fijne lessen! Jammer dat het in deze periode niet online kon. Ondanks dat vind ik dat je er wel het beste van hebt weten te maken! Het bevallingsgedeelte was duidelijk en goed opgebouwd. Ook fijn dat we alles kunnen nalezen in de handouts. Leuke gevarieerde liedjes en leuk dat we zelf konden aangeven welke liedjes we leuk vonden om nog een keer te zingen. Ook het idee om zelf liedjes op te nemen vind ik heel tof! Ik hoop dat we als alle baby’s er zijn een leuke live terug kom les hebben!

Annelies, november 2020, 1e kind:
Ik ben heel blij dat ik de zwangles cursus heb gevolgd, ondanks de corona-maatregelen waarop we ons steeds meer moesten aanpassen. Maaike is creatief in oplossingen en mogelijkheden vinden. Het zingen was geweldig, terwijl ik niet vind dat ik kan zingen, maar nam helaas noodgedwongen een wat kleinere plek in in de cursus. Het component van de bevallingsvoorbereiding maakte dat ruimschoots goed. Maaike geeft je handvatten en vertrouwen dat je het kunt. Ook is het fijn om onderdeel te zijn van een clubje zwangeren en tips met elkaar uit te wisselen. Dat werkte digitaal net zo goed als live. Ik kom zeker terug voor rock en romper lessen!

Simone, april 2020, 1e kind:
Ik wist niet wat ik allemaal niet wist over zwanger zijn en bevallen, maar vond het wel mijn plicht om die informatie ergens op te halen. Hapsnap het internet af te struinen leek me niet heel handig, want er is immers zo veel te vinden dat ik niet wist waar te beginnen met lezen en waar te eindigen. Daarnaast leek het me ook wel fijn om anderen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zaten als ik. Maar een klasje dat enkel theorie behandelt leek me weer iets te zwaar en misschien ook wel te saai. Een advertentie over zwangles (zingen en leren over zwangerschap en bevallen) sprak me aan. Een beetje apart, maar wel geinig en luchtig genoeg. En dus gaf ik de proefles een poging. Het bleek een schot in de roos!

Met veel plezier heb ik wekelijks met mijn groepje liedjes gezongen die betrekking hebben op zwangerschap én geleerd over wat er bij bevallen komt kijken. Nu, na de bevalling ben ik ontzettend blij dat ik de cursus heb gevolgd! Het gaf me de rugzak aan informatie over de fasen van bevallen, welke opties er zijn tijdens die fasen, info over pijnstilling en tips en trucs bij iedere mijlpaal waardoor ik niet werd overvallen door de dingen die met mijn lijf gebeurden. Ook hebben de eindeloze praatjes over taboes geholpen om erg tevreden op de bevalling terug te kijken. Denk aan poepen tijdens het persen (omdat het hoofdje de ontlasting er gewoon uitduwt), hechtingen (bijna iedere vrouw houdt er wel een paar aan over) en pijnstilling krijgen ook al is dat niet de meest natuurlijke gang van zaken (soms sleept dat je na een slapeloze nacht vol weeën, zoals in mijn geval, toch over de eindstreep).
De support van de groep is nog steeds (via een appgroep) erg fijn en zo nu en dan zing ik nog eens een liedje voor mijn kleine dat ze misschien nog herkent van toen ze in mijn buik zat.
Mocht je twijfelen over deelnemen aan zwangles, geef de proefles dan een kans. Je zult er geen spijt van krijgen!

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@maaikerijnsburger.com

POSTADRES
Maaike Rijnsburger
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten
voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?